Ясни са екипите, които продължават напред в UniStart, сезон #3

16716098_608890599316070_8037714448492612320_o

UniStart има удоволствието да ви представи екипите, които успяха да преминат успешно през последния етап на подбор за програмата UniStart Bootcamp. В продължение на 2 дни, 120 души имаха възможност да се запознаят с програмата, да получат нови знания благодарение на 10 ментора, а 25 екипа  стинаха до етап представяне на своите проекти пред жури в края на UniStart Bootcamp.

14  екипа, успяха да впечатлят безпристрастните Николай Мавроматис (BABA), Йоан Аспарухов (Startup Marsters), Тибо Тетанжер (Puzl), Живко Тодоров (GarGarage) и Деница Тюфекчиева (UniStart). В помощ на журито бе специалната скала за оценяване, създадена за UniStart с любезното съдействие на GarGarage.

Ето и проектите, които ще се развиват в следващите 6 седмици в програмата UniStart.

SHKOLO  решава проблемът, който се изразява в неоптимални бизнес процеси и твърде много бюрокрация в българските училища. Решението, което те предлагат е дигитална трансформация и автоматизация на училищните процеси или с други думи ERP система за училища.

LEXIS вече могат да се похвалят с прототип, който разпознава емоциите в различни текстове. За реализацията на своята идея момчетата използват Big Data, AI & Machine Learning.

Catalea Trading  създават усъвършенстван софтуер за управление на изпълнението на поръчки, който предава нареждания за фондовите борси по нов и креативен начин. Използват AI, за да се анализира голяма база от данни, с цел прогнозиране на бъдещите движения на пазара.

DigiCo  предлагат маркетингови екипи за стартиращи компании. Тяхната платформа осигурява екип или отделен специалист, който да изпълнява функциите и задачите на един маркетингов директор. Техният таргет са стартъпи без маркетингов екип.

HIT са изцяло ориентирани към иновациите в сферата на системите са затопляне на водата. Посветили са се на идеята да имаме топла вода бързо и евтино, особено, когато това изглежда невъзможно (например в отдалечени региони като планински хотели). Дизайн, производство и дистрибуция – всичко това е в ръцете на HIT.

Domashno.bg е уеб портал, който помага на учениците с домашните им работи, чрез професионално разработени материали, с потребители между шест и седем хиляди месечно. Те основно са ученици от 5-ти до 12-ти клас, родители с деца, учители, ученици от чужбина.

PeePoo Smart Stickers е идея, която се изразява в създаването на умни стикери за бебешки памперси, съпътствани от мобилно приложение. Този стикер се залепя за памперса на детето. Използвайки редица сензори, той позволява лесно да се следи комфорта, състоянието и здравето на бебето. Чрез мобилното приложение се идентифицира състоянието на детето във всеки един момент – температура, пулс, нужда от смяна на памперса.

Healthy Spot създаванат  вендинг машини за здравословни, оранични и био храни и напитки, както и доставки на такива продукти и плодове в офиси в град София. Мисията на Healthy Spot е да помогне на хората да осъзнаят нуждата от баланс между работа и здравословен качествен живот.

YES – Your English Specialists предлагат иновативни, практични и модерни обучения по и на английски език с множество услуги и продукти. Мисията им е да помагат на хората и да подобряват уменията и знанията си така, че да създадат своето по-добро аз утре.

Connect предлага система, която намира правилните кандидати за работа във фирмите, чрез изкуствен интелект и автоматизация. По този начин се решава въпросът, измъчващ хиляди HR-и по света, а именно „Кой е най-подходящият кандидат?“.

Изграждането на мост между старото и новото поколение се нарича Grandma’s Bakery.  Идеята на „Пекарната на баба“ решава належащ социален проблем – интегрирането на възрастните хора в обществото по начин. по който те предават своите знания и допринасят за припомнянето на забравени традиции и обичаи.

CulHub е идея, която се състои в създаването на платформа за неформална, езикова и културна интеграция на чужденци в дадена.

BiologyApp идва от ученици за ученици. Изразява се в създаването на мобилно приложение по биология, предназначено да улесни живота на ученика от езиковата гимназия, като му предложи целия материал по биология, представен интерактивно и по-лесно разбираемо, на съответния език, на който го изучава.

Jamba e онлайн платформа за предварителна подготовки и обучение на хора с увреждания и последващото им свързване с компани и тяхното професионално развитие. Към момента те нямат равен достъп до информация, комуникация, образование и професионално развитие.

 

За повече информация онтосно екипите следете страницата на UniStart и Youtube канала ни, където споделяме ексузивно съдържание относно сезон 3.