UniStart Wall of Fame 2.0

UniStart навлезе в четвърта луна, а това може да означава само едно нещо: Време е за UniStart Wall of Fame 2.0.

Тук ви представяме седмичните предизвикателства, с които нашите невероятни участници трябва да се справят и да покажат защо именно тяхната звезда трябва да блести най-силно.

_DSC4253
Победителите от четвърта седмица Catalea Trading със своите ментори Владимир Каролев и Филип Генов

 

ЧЕТВЪРТА СЕДМИЦА

През четвъртата седмица от 6-седмичния круиз из необятния тайнствен свят на стартъпите на кораба на успешните предприемачи – UniStart, участниците изучаваха тънкостите на маркетинга – изграждането на успешна стратегия и създаването на качествено съдържание, носещо добавена стойност за потребителя.

При усвояването на тази интересна, но пълна с подводни камъни и препятствия дисциплина, на помощ на нашите невероятни екипи се притекоха маркетинг магьосниците от Oba.bg и TriplePro Bulgaria – Мирослав Запарожанов и Теди Амова. Под вещото им ръководство, участниците успяха да направят своите първи крачки към представянето на своите продукти пред протенциални потребители.

За да затвърдят новите знания и умения, екипите получиха ново седмично предизвикателство, а именно създаването на лендинг страница. Отново имаха на разположение пет дни за справяне с поставената задача.

За пореден път участниците се справиха безупречно, но звездичката на Catalea Trading заблестя най-ярко. За отличното си представяне, те получиха консултация лично от Мирослав Запорожанов и осигурено работно място в Puzl CoWorking Space до края на програмата.

А нека сега се запознаем по-отблизо с победителите:

Catalea Trading

_DSC4288
Част от екипа на Catalea Trading – Стоян и Антон

Те са мотивирани, млади, амбициозни, целеустремени, стриктни, дисциплинирани и готови да поемат риск и да платят цената му.

Представяме ви Антон, Стоян, Николай, Вълко, Методи, Рос и Вишал, споделящи обща страст – да променят начина, по който работят капиталовите пазари. Вярват във възможностите си и че ще успеят да преминат трудния път към валидиране на идеята си.

Те създават усъвършенстван софтуер за управление на изпълнението на поръчки, който предава нареждания за фондовите борси по нов и креативен начин. Използват най-новите технологии – изкуствен интелект и невронни мрежи, съчетани с разработените от екипа количествени модели за търговия, базирани на математически и статистически методи, за да се анализира голяма база от данни, с цел прогнозиране на бъдещите движения на пазара, по начин, който изпълнява поръчки на клиенти на по-добра цена и минимизират загубите. Таргет групата на Catalea Trading са инвестиционните компании и хедж фондовете, а нишата, която са избрали за реализация е една от най-перспективните и конкурентните.

 

 

 

 

Именно затова всеки от екипа има строго определена роля:

Антон, дипломиран магистър по Инвестиционен мениджмънт на хедж фондове в University of Glasgow, ръководи успешно изследователския екип на Catalea Trading, който изгражда сложните количествени модели, и се грижи за експанзията на бизнеса в Азия и Европа.

Стоян, магистър по Финансов мениджмънт в УНСС, разработва финансовите и счетоводни модели за клиентите на фирмата и ръководи цялата финансова политика на Catalea Trading.

Николай, завършил Компютърни науки в Технически университет – София, развива архитектурата на системата на Catalea Trading.

Вълко, завършил Компютърни науки в Технически университет – София, подобрява алгоритмите на Catalea Trading с най-иновативните и резултатни техники в областта на изкуствения интелект и невронните мрежи.

Методи, завършил статистика и математика в Софийски университет, е пръв помощник при разработването на финансовите модели на Catalea Trading.

Рос, магистър по Компютърни науки и Инвестиционен мениджмънт, води развитието на бизнеса във Великобритания.

Вишал, завършил Финанси в London School of Economics, се грижи за експанзията на бизнеса в Азия.

Вижте и чуйте ексклузивно впечатленията на Catalea Trading по време на BootCamp-а, когато дадохме началото на UniStart:

 

_DSC4267
Catalea Trading със своя ментор Владимир Каролев

Пожелаваме успех на Catalea Trading и вярваме, че те ще сложат ред в хаоса при търговията на капиталовите пазари.