UniStart Wall of Fame

UniStart навлезе в трета луна, а това може да означава само едно нещо: време е за “UniStart Wall of Fame”.

Тук ви представяме трите седмични предизвикателства, с които нашите невероятни участници трябваше да се справят и да покажат защо именно тяхната звезда трябва да блести най-силно.

Победителите от втора и трета седмица LEXIS и част от екипа на Obecto

ПЪРВА СЕДМИЦА

През първата седмица от 6-седмичния круиз из необятния тайнствен свят на стартъпите на кораба на успешните предприемачи – UniStart, участниците имаха възможността да се запознаят с Ясен Николов и заедно да се впуснат в приключението на това да направиш първата крачка.

Тъкмо в това се изразяваше и предизвикателството на седмицата. Екипите трябваше да поставят началото на валидирането на своите идеи с “The Mom Test”. Като едни пчелички, те имаха само пет дни усилена работа за справяне с тази задача. Въпреки натиска на времето, отборите се справиха отлично и излъчванто само на един победител беше невъзможно. Именно затова първото седмично предизвикателство се радваше на двама победители: YES и Domashno.bg. За перфектно свършената работа, те получиха съответно: 6-месечна менторска програма от Ясен Николов и професионална фото сесия от Studio SevenShots.

А нека сега се запознаем по-отблизо с победителите:

IMG_9384
Победителите от първа седмица YES

YES – Your English Specialist

Те са Анатолий, Анджела, Мария, Рифат, Андрей, Георги и Методи. Те са специалисти по английски език, графичен дизайн, обработката на звук, видео и счетоводство.  Те вярват в обучението чрез преживяване, както и че всеки човек учи по свой индивидуален начин. Затова ни предлагат интерактивен начин да учим и развиваме уменията си по Английски език, чрез гъвкавост и добре конструирано съдържание, покриващо всяка възможна нужда, за да сме способен потребител на английския език, можещ да комуникира ефективно във всяка ситуация независимо от сложността, мястото или целта. Тяхното мото е „Когато хората говорят „един и същ” език, те се свързват по-добре!“.

 

 

 

IMG_9397
Победителят от първа седмица Domashno.bg

 

 

Domashno.bg

Той е Никола Попов –  човекът екип.  Уверен, постоянен, комуникативен и позитивен човек, със силно развито чувство към решаването на проблеми. Tой е създателят, разработчикът, модераторът и авторът на много от материалите на уеб портала domashno.bg, който помага на учениците с домашните им работи, чрез професионално разработени материали, с потребители между шест и седем хиляди месечно. Мисията му е да помага на всички ученици да усвояват материала и да се подготвят за училище по-бързо и ефективно, за да имат повече време за други извънкласни интереси, които евентуално биха се трансформирали в бъдещата им кариера.

 

 

 

 

Вижте и чуйте ексклузивно впечатленията на YES и Domashno.bg по време на BootCamp-а, когато дадохме началото на UniStart:

 

 

ВТОРА СЕДМИЦА

През втората седмица от 6-седмичния ни круиз в света на предприемачеството, участниците изучаваха тънкостите при изграждането на перфектния екип под вещото ръководство на Тодор Колев и правилното и справедливо разделяне на печалбата и дяловете във фирмата между съсобствениците с помощта на Георги Чесусе.

В този ред на мисли, нарекохме новото седмично предизвикателство „The ABOUT US Section”. Тук екипите трябваше да използват цялата креативност, иновативност и оригиналност, на която са способни, за да представят себе си и идеите си по най-вдъхновяващия и въздействащ начин, чрез който да достигнат до съзнанието на потенциалния потребител и да го заинтригуват.

Отново времето за работа по тази задача бе пет дни и отново представянето на екипите бе на ниво. Журито беше максимално затруднено при избора на най-доброто. И все пак отборът, който заблестя най-силно беше LEXIS, а наградата, която получи за прекрасно свършената работа беше статия в Успелите.бг.

А нека сега се запознаем по-отблизо с победителите:

LEXIS

Те са млади мечтатели споделящи обща страст – софтуерното инженерство. Те са Деян, Владимир, Емил, Милуш, Билял и Кристиян, създателите на софтуер разпознаващ емоции и сантименти в текст и генериращ автоматичен отговор след това. Тяхната таргет група са фирми и лица, работещи и обработващи големи количества информация, с цел оценка и приоритизация. Мисията им се изразява в това, да създават нещата, които подобряват и улесняват живота ни, така, че изразът „Нямам време, имам работа“ да изчезне.

Вижте и чуйте ексклузивно впечатленията на LEXIS по време на BootCamp-а, когато дадохме началото на UniStart:

 

ТРЕТА СЕДМИЦА

През третата седмица от 6-седмичния ни круиз в света на предприемачеството, участниците започнаха създаването на своето MVP. Разбира се, първо положихме здрави основи с Ивайло Христов, който сподели най-ценното при разработването на едно MVP като например „Успяват тези, които съумяват да си тестват продукта евтино и бързо“. А след това надградихме досега получените знания с помощта на Тибо Тетанжер, Георги Малчев, Александър Гвозден, Николай Тодоров, Георги Спасов и Калоян Янкулов.

Както може би се досещате, вдъхновени от лекцията на Ивайло Христов, новото седмично предизвикателство, което отправихме се изразяваше в създаване на MVP.

Отново времето за работа по тази задача бе пет дни, а екипите отново показаха колко усърдно са работили и колко важно за тях е развитието и подобряването.

Звездата на LEXIS заблестя още по-силно и наградата се озова за втори път в техните ръце. За отличното представяне те получиха  консултация и изграждане на MVP от Тодор Колев.

Част от екипа на UniStart с част от менторите през трета седмица

UniStart се гордее със своите екипи. Затова в края на третата седмица, всички те получиха специална награда от Microsoft Bulgaria – осигуряване на лесен достъп за стартиращите компании от дигиталната сфера и подпомагането им в използването на инструменти, платформи и услуги за разработка на софтуер (BizSpark) и специална награда от SWIP – безплатно ползване на умната платформа за управление на екип и задачи в рамките на 6 месеца.